De zangschool Utrecht ( voorheen zangschool Pyramidalis) werd opgericht in 2000 door zangpedagoge en koordirigente Thea Bakker en telt momenteel ruim 150 leerlingen, zowel volwassenen als kinderen.

De zangschool Pyramidalis heeft o.a als missie om kinderen en volwassenen met diverse soorten muziek in aanraking te brengen. Hiermee wil zij een basis leggen voor een brede muzikale ontwikkeling. Daarnaast is het doel van de zangschool individuele talenten te ontplooien.

Hiervoor biedt de zangschool een groot scala aan activiteiten aan. Tijdens de repetities krijgen de leerlingen zang en stemvorming van professionele dirigenten en kundige muzikale begeleiders. Met deze bagage zijn de leerlingen in staat op hoog niveau aan concerten mee te werken. Regelmatig treden ensembles van de zangschool op in kerken, concertzalen en bij festivals. De kinderen van het concertkoor verlenen bijvoorbeeld regelmatig medewerking aan uitvoeringen van Yo opera, Matthäus Passion en Carmina Burana.

De kinderen leren ook “van blad” te zingen. Doordat er in kleine groepjes wordt gewerkt kan iedereen zich in zijn eigen tempo ontwikkelen, waarbij natuurlijk het plezier in zingen en muziek maken niet vergeten wordt! Iedereen krijgt de mogelijkheid mee te doen in kabouter-, basis-, jeugd- of jongerenklas. Daarnaast kunnen de kinderen meezingen in het kinderkoor of in het concertkoor.

Heb je belangstelling? Mail dan naar info@zangschool.nl, of kijk op onze website, www.zangschool.nl